Bel mij: 0653176308 van 08.00 tot 22.00

Esther Kloosterhof

Hondengedragstherapie

In verband met een wijziging in mijn privé-situatie heb ik minder tijd om aan het werk te zijn als hondengedragsdeskundige. Het kan dus zijn dat het wat langer duurt voordat ik u en uw hond kan helpen.

Neem gerust contact op! Dan kijken we samen wanneer en wat ik voor u kan doen.

Heeft u een hond met probleemgedrag dan kan ik samen met u kijken waar het gedrag vandaan komt en wat we er aan kunnen veranderen. Ik kijk hierbij niet alleen naar de hond maar ook naar u als baas. De eigenaar van de hond heeft een belangrijke rol in het gedrag van de hond.

Tijdens een intakegesprek kunt u mij vertellen wat u als probleemgedrag ervaart en wat u zou willen leren om dit gedag om te buigen naar gewenst gedrag. Ik stel een traject op maat op, iedere situatie is immers anders.

Het begrijpen van uw hond waarom hij/zij bepaald gedrag vertoont is een eerste stap, vervolgens wil ik u leren wat u zelf kunt doen om het gedrag te veranderen.

Het is mooi om te zien wat er gebeurt als u hier bewust mee gaat trainen. U geeft uw hond duidelijkheid en daardoor rust, gedragsproblemen zullen hierdoor afnemen en zelfs geheel verdwijnen. Uw onzekerheid verdwijnt en uw zelfvertrouwen zal toenemen.

Aan welke problemen kan ik met u werken:
– Trekken aan de riem, reageren op auto’s, fietsers of andere honden.
– Enthousiasme (of agressie) naar mensen of honden.
– Springen tegen bezoek.
– Baas in bescherming nemen.
– Angstig gedrag vertonen.

Bij bovengenoemde situaties is hondengedragstherapie door een hondengedragsdeskundige noodzakelijk. Dit soort problemen zijn niet in 1 dag ontstaan en zijn vaak ook niet in 1 dag te verhelpen.

U kan (onbewust) het probleem in stand houden door de wijze hoe u hierop reageert (tevens onbewust). Het kan een gewoonte zijn geworden. Ik kan u als baas coachen om op een andere wijze op uw hond te gaan reageren. Lichaamstaal van uw hond herkennen speelt hierbij een belangrijke rol.

In het gedragstherapie traject zult u steeds meer inzichten krijgen in de gedragingen van uw hond en uw rol hierin.

Om terugval te voorkomen is het verstandig om een traject in te gaan die wat langer duurt. Veel onderzoeken hebben reeds aangetoont dat ingesleten gedragingen bij mens of dier moeilijk te veranderen zijn. Ik bied verschillende trajecten aan. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken!