Bel mij: 0653176308 van 08.00 tot 22.00

Esther Kloosterhof

HWIB KEURMERK

In verband met een wijziging in mijn privé-situatie heb ik minder tijd om aan het werk te zijn als hondengedragsdeskundige. Het kan dus zijn dat het wat langer duurt voordat ik u en uw hond kan helpen.

Neem gerust contact op! Dan kijken we samen wanneer en wat ik voor u kan doen.

Waarom het HWIB keurmerk?

De opleiding tot hondengedragsdeskundige heb ik bij Eddy Eelsing van Hond Weer in Balans gevolgd. Eddy heeft in zijn werk als hondengedragsdeskundige en coach met heel veel hondeneigenaren gewerkt die al eens eerder een traject hadden gevolgd bij andere hondengedragsdeskundigen of -therapeuten.

Hij kreeg vaak de volgende opmerkingen: ze werden weg gestuurd omdat:
– ze een hond van een bepaald ras hadden
– ze de groep verstoorden
– onprofessioneel of onbeschoft behandeld werden
– te weinig aandacht kregen omdat alle aandacht ging naar baasjes en honden die het wel goed deden
– ze het gevoel hadden niet echt verder geholpen werden
– ze ondanks maanden lange training het probleemgedrag van de hond niet onder controle hadden
– etc.

Dit is de reden dat Eddy het HWIB keurmerk opgericht heeft. Zo kunnen andere professionals elkaar ondersteunen en samen doelen stellen. 

Niet iedereen kan zomaar lid worden van het HWIB keurmerk. Er vindt een selectieprocedure plaats. Hierbij wordt onder andere gekeken naar:
– Opleiding/diploma’s/certificaten.
– Ben je geschikt als individu?
– Werk je servicegericht naar zowel mens als hond?

Tevens wordt er meegekeken met consulten/trajecten (gepland of onverwachts) En je moet bereid zijn om maandelijks bijscholing te volgen in het helpen van mens en hond.

Het HWIB keurmerk staat garant voor service en kwaliteit. De service staat voorop en er wordt voor de volle 100% gewerkt aan een oplossing voor het probleemgedrag waar u tegen aanloopt.

Hondengedragsdeskundigen die bij het HWIB keurmerk zijn aangesloten staan open voor verschillende opvoedmethodes, mits deze hun werking hebben bewezen in combinatie met de betreffende hondengedragsdeskundige. Ze denken niet in hokjes, maar willen daadwerkelijke resultaten. Zo zorgen zij voor een sterk keurmerk.

Wanneer u ziet dat een hondengedragsdeskundige en coach lid is van het HWIB keurmerk, kunt u er zeker van zijn dat u goed geholpen wordt.

De opleiding heb ik met veel plezier gevolgd. Ik heb enorm veel geleerd over het gedrag van honden en de invloed die ik zelf uitoefen op het gedrag van een hond. Daarnaast heb ik geleerd om mensen te coachen in hun omgang met honden. Tijdens de opleiding heb ik veel moeten oefenen en zelf een oplossing moeten zoeken voor de verschillende casussen. Hierdoor heb ik ontdekt wat soms wel werkt maar in andere situaties juist niet. Ik blijf dus zoeken naar de beste oplossing!

U kunt op hun website kijken in welke regio’s zij werkzaam zijn.

Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!