Lisanne Bosch Fotografie
© Lisanne Bosch Fotografie

Wie is Esther Kloosterhof

Mijn naam is Esther Kloosterhof. Mijn liefde voor honden is al heel vroeg ontstaan. Toen ik 5 jaar was hebben mijn ouders een pup in huis gehaald. Een welsh-terrier, Topsi. Dat was een lieve, gemakkelijke hond voor ons. Ik heb veel plezier met deze hond beleefd. Totdat hij een keer naar een vakantie opvang is geweest. Er kwam een totaal andere hond bij ons terug.

Topsi had geen zin meer om altijd geknuffeld te worden, hij gaf heel duidelijk aan als hij niet meer geaaid wou worden. Zijn oren, staart en rug namen dan een andere houding aan. Daarna kon je beter je handen weghalen anders “hapte” hij. Vanaf toen ben ik me veel meer gaan beseffen dat honden anders communiceren dan mensen. Hondengedrag werd een interessant gegeven.

Ik was begin 20 jaar toen ik zelf een hond heb gekocht, Buck, een kruising. Dit hondje was amper 5 weken oud toen hij bij mij kwam. Te jong maar de band is hierdoor wel heel sterk geweest. Deze hond luisterde geweldig. Na 4 jaar heb ik er een cairn-terrier, Kelly, bij aangeschaft. Wat een gezelligheid in huis. Beide honden zijn ongeveer 15 jaar geworden.

In 2012 heb ik samen met mijn huidige vriend weer een hond uitgezocht. Een pup van 2 kruisingen Mechelse Herder/Rottweiler en Jack Russel Terrier/Cavelier King Charles Spaniel. Max genaamd. Wij hebben een puppycursus gevolgd en de basis is goed. Max loopt altijd los en doet geen vlieg kwaad. Hij is alleen ontzettend bang voor onweer en vuurwerk. Hierdoor ben ik me (weer) meer gaan verdiepen in hondengedrag en kwam zo bij Hond weer in balans van Eddy Eelsing uit.

Voor mij een logische stap om de opleiding Hondenprofessional te gaan volgen. Zo haal ik het beste uit mezelf en uit Max. Vervolgens is het toch prachtig om mijn kennis met andere mensen te delen. Alle mensen in Assen en nabije omgeving die serieus met het probleemgedrag van hun hond aan de slag willen kunnen bij mij terecht. Als hondentrainer en hondengedragsdeskundige help ik je graag verder.

Neem contact op